Продавець Оптовик розвиває свій бізнес на Prom.ua 10 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
2394 відгуків
Хозтовары, бытовая техника, товары для дома и отдыха оптом и в розницу
+380507281287
+380 (96) 624-35-63
+380 (50) 728-12-87

Натрій глютамат 25 кг

  • Немає в наявності

2 020 грн

+380 (96) 624-35-63
Семен
  • +380 (50) 728-12-87
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
Натрій глютамат 25 кг
Натрій глютамат 25 кгНемає в наявності
2 020 грн
+380 (96) 624-35-63
Семен
  • +380 (50) 728-12-87

Опис

Глутамат натрію.

 

Глутамат натріюГлутамат натрію. (Natrii glutamas, глутамат натрію). Харчова добавка (Е-621). Підсилювач смаку та аромату.

 

Характеристика

Глутамат натрію виглядає як середні кристали або кристалічний порошок білого кольору. Він має специфічний слабкий солонувато-солодкуватий) смак, практично не має запаху, дуже добре розчинний у воді. Глутамат натрію - це природна речовина – натрієва сіль глютамінової кислоти, однієї з амінокислот, що утворюють білки. Ця амінокислота, входить до складу білків, які потрібні нашому організму для його життєдіяльності.

 

Застосування

Бензоат натріюГлутамат натрію використовується в якості підсилювача смаку та аромату, або замінників солі у харчовій промисловості. Він застосовується як добавка в: • пищеконцентратные продукти (супи, суміші спецій, чіпси, бульйонні кубики, страви швидкого приготування, рибні закуски до пива тощо); • консерви і пресерви; • корейські салати; • м'ясні та рибні продукти (м'ясні та рибні напівфабрикати тощо) • масложирові продукти (майонези, соуси, кетчупи). Натрію глутамат служить як підсилювач смаку і запаху основного продукту. Він здатний підсилювати ароматичні і природні смакові властивості, які слабшають в процесі зберігання і переробки продуктів. Крім того, при заміні сировини з м'яса соєвими замінниками, рослинними наповнювачами, або іншими білковими стабілізаторами, маскує їх окремі негативні складові запаху і смаку і виділяє смакові якості інших складових. Специфічний "м'ясний" смак глутамату натрію виявляється при концентрації його в продукті від 0,03% і більше. Його застосовують при приготуванні продуктів з низькосортної та/або мороженого м'яса, яке частково втратила свої первісні властивості при зберіганні, а також при приготуванні соєвих білків та інших замінників м'яса.

Дозування:

Найменування продукту Дозування
1. Консервовані море - та рибопродукти 0.1 - 0.5 %
2. Ковбасні вироби, продукти з м'яса, їх напівфабрикати 0.05 - 0.15 %
3. Супи, сухі булбоны, приправи 2.5 - 4 %
4. Майонези 0.15 - 0.2 %
5. Соуси 0.05 - 1 %
6. Кетчупи 0.75 - 0.1 %
7. Чіпси, крекери 4 - 5 %
8. Продукти швидкого приготування 2.5 - 4 %


Глутамат натрію додають у продукти як окремо, так і разом з сіллю. При цьому дозування солі зменшують на 10%. "Глутаминовый ефект" присутній у продуктах не лише після додавання глутамату натрію безпосередньо, але і після їх термічної обробки, заморожування або консервації. Для прояву "глутаминового ефекту" оптимальною є слабокисла середовище (рН 6,5-5). У сильнокислых середовищах (рН менше 4) цей ефект повністю зникає, тобто використання глютамата натрію для деяких кислих молочних, фруктових, овочевих продуктів є не доцільним. Застосування глутамату натрію є також ефективним для збереження якості продуктів при їх тривалому зберігання та використання. Це пов'язано з його антиокислювальні властивості - в оброблених глутаматом натрію продуктах пригнічується окислення жирів (згіркнення). З цією метою можливе або введення глютамата натрію в продукт безпосередньо, або обприскування продукту 1,5-5% розчином глютамата натрію. Глутамат натрію не містить поживних речовин в своєму складі, але його вживання у великих кількостях небажано. Він може бути корисний тільки натуральним – тим самим, який міститься у звичайних продуктах, які не піддаються обробці.

 


Показники якості глутамату натрію

Найменування показника Норма
1. Основна речовина мін. 99,0%
2. Трансмитация мін. 98%
3. Втрати після высушки макс. 0,5%
4. рН 6,7-7,5
5. Хлориди макс. 0,1
6. Залізо макс. 5 ppm
7. Сульфати макс. 0,05%
8. Миш'як макс. 0,5 ppm
9. Свинець макс. 1 ppm
10. Цинк макс. 5

Інформація для замовлення

  • Ціна: 2 020 грн

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner